31 mai 2013

COPIII FĂRĂ ETICHETE !!!!!!

Copiii crescuți fără etichete se fac Oameni Mari!

              Hai să sărbătorim Ziua Copilului printr-un flashmob, organizat de Zibo.ro și Salvați Copiii România,   dezlipind efectiv etichetele pe care le poartă copiii.
           Dezlipește etichete împreună cu noi! Alege tu o etichetă, cea pe care ai auzit-o cel mai frecvent, care te-a impresionat, te-a marcat, fie că ți-a fost spusă ție, fie că i-a fost spusă altui copil. Scri-o și arat-o ca să vadă și ceilalți cât de grele sunt cuvintele rele. Apoi gândește-te: Tu ce ai pune în loc? Ce vorbe bune ai spune? Cum ai vorbi despre copii? Cum ai vorbi despre sufletul copiilor?
       Uităm prea des de puterea vorbelor blânde și a exemplului pozitiv, iar urmările se văd peste ani. Suferințele din copilărie duc adesea la eşecuri personale în viaţa de adult!
          Un joc-provocare, care are la bază rolul fundamental al școlii – educarea –, flashmob-ul își propune să îi facă pe copiii să conștientizeze etichetele și să găsească soluții pentru a înlocui acest mod de relaționare. Vrem să înlocuim jignirile, cuvintele-etichetă, pe cele violente, dureroase și negative cu unele pozitive! 

    Copiii simt! Copiii înțeleg! Copiii cresc, învață și, mai ales, pot!

 Activitate cuprinsă în Programul Zilele Școlii - 2013
  Multumesc copiilor și cadrelor didactice implicate . Felicitări!  
 

Un comentariu:

  1. fodor lenuta01.06.2013, 20:11

    Multumim pentru videoclipul postat. Distribuindu-l, am putut arata celor care ne-au condamnat initiativa, ca aceasta activitate a fost una la nivel national, ca si alte scoli s-au implicat in acest proiect.

    RăspundețiȘtergere