30 nov. 2012

Ziua Națională a ROMÂNIEI

        Respectând tradiţia, Biblioteca Şcolii Gimnaziale ,, Avram Iancu’’ Bistriţa a găzduit o serie de manifestări cultural-educative dedicate Zilei Naţionale a României. Sufletul acestei tradiții este d-na bibliotecară Ghița Rodica, care reușește de fiecare dată să emoționeze inimile copiilor, aducându-le aminte că sunt ROMÂNI și că cinstirea țării este un act de mândrie patriotică.
         După vizitarea bibliotecii unde a fost organizată o expoziţie de carte intitulată ,,Unirea cea Mare – 94 de ani de unitate naţională“ , elevi din clasele a III-a A, a III-a B, a IV-a A, a V-a C, a VI-a C, a VII-a B şi a VII-a C, îndrumaţi de către Doamnele înv. Feldrihan Mariana, Lazăr Adela şi Pop Livia, prof. Luca Alina, Precup Cecilia, Tamaş Edith, Galaţan Camelia şi bib. Ghiţa Rodica au susţinut un recital de versuri şi cântece patriotice cinstind astfel memoria tuturor celor care s-au jertfit pe altarul sfintelor idealuri de libertate pentru realizarea unităţii noastre naţionale, concretizată, în plan geografic și statal, prin ceea ce poporul nostru a înfaptuit în anul crucial 1918 – România Mare. 
     Activităţile s-au desfăşurat în prezenţa a numeroşi elevi, părinţi, cadre didactice şi a conducerii școlii Director prof. Andron Elena şi Director adj. înv. Feldrihan Mariana.



Cons.ed. prof. Cecilia Precup



     Dir.adj.prof.  Mariana Feldrihan și Bib. Rodica Ghița
Ania Georgiana Moldovan

înv. Biriș Ana Maria și elevii


Un comentariu: