24 ian. 2013

Unirea natiunea a facut-o !



      Unirea Principatelor Romane in anul 1859, cunoscuta ca Mica Unire, reprezinta unificarea vechilor principate, Moldova si Tara Romaneasca intr-un Principat unit.

Domnitorul Al. I. Cuza a reusit sa aduca recunoasterea internationala a Unirii Principatelor Romane si, prin reformele sale din toate domeniile  a pus bazele statului roman modern.

In semn de adanca recunostinta, pretuire si respect fata de inaintasii nostri, fata de valorile nationale, ca de fiecare data, in biblioteca noastre au avut loc o serie de manifestari cultural – educative, expozitie de carte si panou tematic ( bibl. Ghita Rodica, prof. Luca Alina, prof. Feldrihan Mariana ), pliant tematic ( prof. Luca Alina, prof. Precup Cecilia, bibl. Ghita Rodica ), o prezentare ampla a evenimentelor derulate la 1859 facuta in mod ex-ceptional de catre Ania Georgiana Moldovan din clasa a III-a A, iar la final toti participantii au primit cate un medalion reprezentandu-l pe domnitorul Al. I. Cuza.

La activitati au participat elevi din ambele cicluri de invatamant, primar si gimnazial, indrumati si coordonati de catre doamnele prof . pentru invatamantul primar Feldrihan Mariana, Lazar Adela si Pop Livia, doamnele prof. Luca Alina si Precup Cecilia si doamna bibl. Ghita Rodica , in prezenta doamnei director Andron Elena .



                                                                   Prof. Luca Alina

                                                                   Bibl. Ghita Rodica



Cei mici, din clasa pregatitoare, s-au prins si ei in Hora! Poate prima lor Hora !!!

Doamna invatatoare Livia Pop a dat tonul!

Doama bibliotecară, Rodica Ghiță, nu s-a lăsat mai prejos!



Doamna prof. Alina Luca a antrenat si elevii !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu